ACTIVITĂȚI - Liceul Teoretic "Mircea Eliade" Lupeni

"Fii tu însuți schimbarea pe care o dorești lumii!"

LICEUL TEORETIC "MIRCEA ELIADE" LUPENI

"Fii tu însuți schimbarea pe care o dorești lumii!"

"Fii tu însuți schimbarea pe care o dorești lumii!"

Du-te la conținut

Activități Eliade

AN ȘCOLAR   2023-2024
Let' s Do it, Romania
Suntem frumoși, deștepți, harnici și ne pasă de ceea ce este în jurul nostru.
Astăzi am demonstrat că vrem să trăim într-un mediu curat și sănătos. Am dat un exemplu, ca în fiecare an, de altfel. Schimbarea vine de la fiecare dintre noi, în parte.
Noi nu dăm sfaturi, NOI ACȚIONĂM și DEMONSTRĂM că se poate.
Felicitări pentru încă o activitate reușită,  ELIADE LUPENI!
" Fii tu însuți schimbarea pe care o dorești lumii!"
11 septembrie_2023 - Prima zi de școală

Emoții și bucurie pentru elevii și cadrele didactice ale Liceului Teoretic "Mircea Eliade" Lupeni.
Ziua de 11 septembrie 2023 a adus sunetul festiv al clopoțelului care a marcat începutul  unui nou an școlar, pe care ni-l dorim încărcat de experiențe educaționale care să ne aducă împliniri și bucurie în suflete.
Bun venit în marea familie Eliade Bobocilor noștri!
Mult succes tuturor în anul școlar 2023-2024!
an școlar 2022-2023
GALA OLIMPICILOR DIN ELIADE
13.06.2023
17.05.2023
Proiect educațional

Eliada

În 17 mai 2023 s-a desfășurat la liceul nostru finala concursului din cadrul proiectului educațional "Eliada", proiect devenit tradiție la școala noastră și în cadrul căruia participă elevi de nivel gimnazial și liceal de la școlile din municipiu.  În finală s-au calificat 4 echipe de la liceu și 5 echipe de la gimnaziu. Mulțumim tuturor pentru implicare! Bravo câștigătorilor! Felicitări tuturor elevilor participanți, profesorilor coordonatori și organizatorilor activităților!  
9 MAI 2023
9 MAI ZIUA EUROPEI E ȘI ZIUA TA

activități în cadrul parteneriatului educațional
"9 Mai-Ziua Europei este și ziua ta".
Felicitări echipei de organizare! Bravo tuturor elevilor participanți!

24 MARTIE 2023
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A FRANCOFONIEI


Anual, în data de 20 martie, toate țările membre ale Organizației Internaționale a Francofoniei, celebrează Ziua internațională a Francofoniei prin diferite manifestări culturale. Tot în martie, OIF organizează Săptămâna limbii franceze și a Francofoniei. Această  Săptămână a Francofoniei a fost prilej de bucurie pentru elevii Liceului Teoretic "Mircea Eliade" Lupeni. Ei au avut ocazia să compună poezii în limba franceză, să recite poezii, să deseneze, să picteze, să  construiască machete reprezentând diferite obiective turistice din Franța, să cânte, să danseze, să gătească preparate tradiționale. Ziua Internațională a Francofoniei a fost sărbătorită cu fiecare dintre clasele din liceu, totul sub semnul limbii franceze. De asemenea, un eveniment festiv s-a  desfășurat chiar azi pentru toți vorbitorii și iubitorii de limbă franceză. Felicitări elevilor liceului pentru implicare, precum și profesorilor coordonatori!
Vive la Francophonie!
17 MARTIE 2023

Vineri, 17 martie 2023, la liceul nostru a avut loc activitatea dedicată marelui nostru scriitor, filozof, istoric al religiilor, una dintre cele mai complexe personalități ale culturii și literaturii române, MIRCEA ELIADE.
 
Activitatea a fost organizată de voluntarii  din Clubul LEO "Via Regis" Lupeni și s-a desfășurat sub forma unui workshop cu vizionare de film, discuții și concurs cu întrebări din viața și activitatea marelui scriitor. Cei 30 de elevi participanți au aflat lucruri noi despre Omul și Scriitorul Mircea Eliade și au fost activi pe tot parcursul activității.
Voluntarii clubului LEO au oferit premii celor care au dovedit că au cunoștințe solide despre viața și opera lui Mircea Eliade.
Au fost prezenți și d-l director, prof. Daniel Ianoși, coordonator al Clubui LEO (Leadership Experience Opportunity), prof. Anca Hamz și prof. Andra Camelia.
 
Despre Mircea Eliade, cel mai de seamă reprezentant al spiritualităţii româneşti şi universale, s-a scris, într-o evaluare cantitativă, enorm. Cineva spunea că, însumând comentariile ce i-au fost consacrate, în timpul vieţii şi postum, pentru fiecare pagină de-a sa, există zece sau mai multe pagini de comentariu. Aceasta vorbeşte de actualitatea spiritului eliadesc şi de valoarea operei sale. Noi, cei care suntem aproape de el prin faptul că îi purtăm cu mândrie numele, ne bucurăm de acest înalt privilegiu și știm că el va rămâne viu în sufletele noastre.
 
           „Personalitatea e sensul vieții tinerei generații, prin care se soluționează toate conflictele, toate crizele, toate nostalgiile”. Mircea Eliade
Fii tu însuți schimbarea pe care o dorești lumii!
2 MARTIE 2023
A.J.O.F.M. Hunedoara a organizat, Biblioteca UNiversității din Petroșani, BURSA LOCURILOR DE MUNCĂ!
Reprezentanți ai ELIADE Lupeni au fost prezenți la eveniment.
S-au întors cu informații utile, pe care le-au prezentat colegilor lor!
Felicitări pentru inițiativă!
26 IANUARIE 2023

Ziua de 24 ianuarie 1859 a rămas scrisă cu litere de aur în istoria românilor!
Unirea Principatelor Române într-un singur stat, sub conducerea colonelului Alexandru Ioan Cuza, a făcut intrarea României în rândul statelor moderne ale Europei.
Acum, la 164 de ani de la Unirea Moldovei cu Țara Românească, elevii din școlile Municipiului Lupeni, au dat mână cu mână , într-o "horă" a prieteniei, dând evenimentului o însemnătate deosebită.
Mulțumim pentru sprijinul acordat în realizarea proiectului, Primăriei și Consiliului local al Municipiului Lupeni, precum și partenerului nostru de proiect, Școala Gimnazială  Nr. 3 Lupeni.
Felicitări tuturor celor care au contribuit la reușita evenimentului de astăzi, elevi și cadre didactice, deopotrivă!
" Fii tu însuți schimbarea pe care o dorești lumii! "
13 IANUARIE 2023

15 Ianuarie - ZIUA CULTURII NAȚIONALE!
15 Ianuarie reprezintă o zi cu însemnătate pentru români, căreia elevii și cadrele didactice din Eliade i-au dat însemnătatea cuvenită!
Am demonstrat astăzi,  de ziua lui Eminescu, încă o dată, că suntem o mare, frumoasă și unită FAMILIE.
Activitatea de astăzi a fost coordonată de către Catedra de Limba și literatura română a Liceului Teoretic "Mircea Eliade" Lupeni și de către Consiliul Școlar al Elevilor.
Felicitări tuturor celor implicați în reușita activității!
" Fii tu însuți schimbarea pe care o dorești lumii!"
23.12.2023
Sala de sport a Liceului Teoretic "Mircea Eliade"  Lupeni s-a dovedit neîncăpătoare pentru marea familie ELIADE!
Ne-am adunat cu mic cu mare, așa cum fac românii la sărbători, în jurul bradului, am cântat colinde, am dansat, ne-am făcut urări frumoase, am primit invitați, am desfăcut cadori, ne-am bucurat de magia sărbătorilor de iarnă!
Felicitări tuturor pentru determinare, implicare și  bucuria din suflet, pe care am reușit să ne-o transmitem unii altora!
Marea familie Eliade urează tuturor celor care ne-au fost aproape în acest an, SĂRBĂTORI BINECUVÂNTATE, cu pace, sănătate, prosperitate, reușite pe toate planurile, mese  îmbelșugate și oameni dragi alături!
Să avem un an 2023 plin de tot ceea ce ne bucură sufletul!
LA MULȚI ANI!

9.12.2022
Când ești bun, lucrurile bune vin atât de ușor!
Elevii liceului nostru au răspuns și de această dată prezent unei acțiuni de suflet, inițiată de către colegii lor din Clubul Lions!
Pentru că sănătatea este prioritară, pentru că ne pasă de cei din jurul nostru, pentru că ne place să ajutăm și luna aceasta am donat măști bunicilor și angajaților de la Căminul de Bătrâni din Municipiul Lupeni.
" Fii tu însuți schimbarea pe care o dorești lumii!"
11.11.2023
Municipiul Lupeni - gazda proiectului european "NETWORK FOR A NEW EUROPE - NET4EU",
proiect finanțat din fonduri europene în cadrul programului "Europa pentru Cetățeni".
O frumoasă și unită echipă de elevi și cadre didactice din ELIADE a fost prezentă alături de delegațiile statelor partenere ( Italia, Letonia, Ungaria și România) la discuții pe tema Fake news.
Felicitări pentru implicare, determinare, Energie și Unitate!
" Fii tu însuți schimbarea pe care o dorești lumii!"
Keep going, LTMEL!
29.11.2022
Trăiește ROmânește!
1 Decembrie - Ziua Națională

Momente foarte frumoase petrecute împreună.
Multumim foarte mult dler/dlor profesori care au organizat spectacolul, au pregatit momentele, au coordonat elevi sau au participat la inca o frumoasa activitate marca Eliade!
Bravo tuturor elevilor!
La multi ani tuturor!
La multi ani, Romania!

3.11.2022
Balul Toamnei la Eliade

O altă frumoasă activitate s-a desfășurat joi, 3 noiembrie 2022, la Liceul Teoretic "Mircea Eliade" Lupeni.
Invitată specială a elevilor din Eliade a fost Toamna. A adus cu ea zâmbete, măști, costume, dovleci sculptați, muzică bună și ... Escape Room.
Ne-a urmărit la concursul de dans și la karaoke,   s-a transformat în prințese și prinți, în mirese și vrajitoare, în asistente și polițiști etc., prin fiecare mască și costumație pe care elevii din Elide le-au prezentat, ne-a ascuns cifrul lacătului comorii din Escape Room, dar i-am demonstrat, la finalul acțiunii, că poate fi mândră de noi! Ne-am descurcat perfect cu tot ceea ce ne-am propus!
Felicitări, Eliade!
21.10.2022
Balul  Bobocilor
WILD WEST la LTMEL

Elevii din Eliade, sprijiniți de către cadrele didactice, au adus Vestul Sălbatic pe scena Palatului Cultural "Minerul"  din Lupeni.
Aceasta a fost tematica  BALULUI BOBOCILOR din acest an școlar, aleasă de viitorii absolvenți pentru colegii lor mai mici.
Bucurie, zâmbete, momente de neuitat, prietenii legate pe viață, dar și foarte multă muncă pentru un rezultat final de excepție.
FELICITĂRI, BOBOCI și ABSOLVENȚI de ELIADE!
14 .10.2022
9 Octombrie - Ziua Comemorării victimelor Holocaustului din România

Un popor care nu își cunoaște istoria, riscă să repete greșelile trecutului!
9 Octombrie este Ziua Comemorării victimelor Holocaustului din România.
Lecția de istorie a acestei săptămâni a avut ca element central ororile suferite de evreii din România, sub conducerea  Mareșalului Ion Antonescu.
Elevii din Eliade, sub coordonarea doamnei prof. Anca Elena Cordea, au avut discuții despre aceste momente din istoria țării noastre, în urma vizionării unui documentar despre Holocaust, activitatea încheindu-se cu realizarea unor desene și machete tematice.
Felicitări pentru implicare!
" Fii tu însuți schimbarea pe care o dorești lumii!"
14.10.2022
Bursa locurilor de muncă

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă a organizat astăzi, 14 octombrie 2022, la sediul Bibliotecii Universității din Petroșani, BURSA LOCURILOR DE MUNCĂ PENTRU ABSOLVENȚI.

Evenimentul s-a desfășurat în parteneriat cu UPET și ISJ și a avut ca scop facilitarea accesului absolvenților la locurile de muncă disponibile și interacțiunea directă cu agenții economici. In scopul unei bune informări și al familiarizării cu acest fenomen al bursei locurilor de muncă, 30 de elevi din clasele a XI-a și a XII-a de la Liceul Teoretic "Mircea Eliade" Lupeni, însoțiți de cadre didactice, au fost  prezenți  la acțiune. La eveniment au participat agenți economici din întreg județul Hunedoara, din diverse domenii de activitate.
De asemenea, AJOFM a avut grijă să amintească viitorilor absolvenți că pot beneficia de prime de inserție, urmare a angajării cu normă întreagă, pe o perioadă mai mare de 12 luni, dacă sunt înregistrați la agențiile pentru ocuparea forței de muncă. Elevilor li s-au oferit informațiile necesare, în funcție de standul de care ei au fost interesați. Au primit broșuri, pliante de la majoritatea agenților economici, li s-a explicat cum să redacteze un CV, scrisori de intenție și de motivație și chiar li s-au oferit modele în acest sens. Tot acolo, am aflat detalii legate de desfășurarea unui proiect POCU (SICONET) prin care se oferă servicii integrate, calificare și ocupare, pentru tinerii NEET’s, șomeri cu vârsta între 16-29 de ani. Multe firme erau prezente la bursă pentru a propune cursuri de formare profesională în scopul îmbunătățirii nivelului de competențe profesionale și creșterea gradului de ocupare a forței de muncă, iar altele pentru a consilia în vederea orientării în carieră.
Evenimentul a fost unul foarte reușit, interesant.
Felicitări!!!
9.10.2022
"Săptămâna mondială a spațiului cosmic"

În perioada 4 -10 octombrie, sub auspiciile ONU, are loc cel mai mare eveniment anual din lume dedicat spațiului cosmic, "Săptămâna mondială a spațiului cosmic".
Ghidați de tema din acest an, "Spațiu și sustenabilitate", elevii Liceului Teoretic "Mircea Eliade " Lupeni, coordonați de către doamna prof. Anca Onaca, au celebrat acest eveniment prin desene, machete și prezentări Power Point cu informații despre spațiul cosmic.
De asemenea, pasionații de astronomie, membri ai Cercului de Astronomie din liceul nostru, sub îndrumarea  domnului director, prof. Daniel Ianoși, au prezentat, în cadrul evenimentului, telescopul din dotarea liceului și câteva fotografii făcute cu acesta.
Felicitări pentru reușita  activității tuturor celor implicați!
Fii tu însuți schimbarea pe care o dorești lumii!
24.09.2022
let's do it România! la LTMEL

Inspirați de motto- ul școlii noastre, ,,Fii tu însuți schimbarea pe care o dorești lumii!", elevi și cadre didactice din ELIADE, am demonstrat, încă o dată, că suntem o echipă unită, puternică și implicată, căreia îi pasă de mediul înconjurător!
Am demonstrat că suntem educați și responsabili pentru sănătatea noastră, a comunității și a naturii!
HAI ȘI TU ÎN MAREA FAMILIE ELIADE!
ÎMPREUNĂ REUȘIM!  
HAI LA ELIADE LUPENI!
Continuăm împreună!
FELICITĂRI PENTRU REUȘITA ACTIVITĂȚII!
"Natura ne aseamănă, educația ne deosebește!" - Confucius

Festivitatea de începere a anului școlar
5 septembrie 2022

Pornim la drum în noul an școlar 2022-2023 cu dorința de a avea un an cu experiențe frumoase, succes și sănătate.
Fie ca școala să ne inspire, să creeze cadrul pentru experiențe minunate, performanță, să deschidă ferestre spre noi oportunități.

Vă dorim un an plin de realizări pe toate planurile, un an în care să ne bucurăm împreună de fiecare pas făcut spre succes!
ACTIVITĂȚI  
an școlar 2021-2022

VREAU SĂ ȘTIU! -2022

În 31.05.2022 s-au desfășurat activități în cadrul proiectului educațional "Vreau să știu!". Echipe de elevii de liceu coordonați de profesori au prezentat lecții demonstrative elevilor de gimnaziu la toate materiile și domeniile de studiu. Mulțumim mult elevilor și profesorilor care ne-au vizitat, pentru buna dispoziție și zâmbetele oferite! Mulțumim organizatorilor, elevilor implicați și profesorilor, care au coordonat echipele de elevi pentru atmosfera creată și organizarea frumoaselor activități!

activitățiltmeliade
Absolvire liceu, 2022

Final de liceu. Ați fost colegi de bancă, de clasă, de liceu. Pașii vi s-au suprapus, destinul a devenit comun. Împreună ați învățat să dăruiți, să aveți răbdare, să iertați, să iubiți, să visați. Ați trăit experiențe unice, rămâneți prieteni, ați învins!
Bucurați-vă! Fiți puternici și motivați în a depăși obstacole! Îndrăzniți să fiți voi!
Fiți voi înșivă schimbarea pe care o doriți lumii!
Felicitari pentru absolvire! Sa aveți o viata frumoasa, cu povesti frumoase si fericire, dragi absolvenți de Eliade, 2022!

activitățiltmeliade

Gala Olimpicilor din Eliade”, un eveniment în care este celebrată performanța și care a devenit tradiție la Liceul Teoretic “Mircea Eliade” Lupeni. Este un sentiment foarte plăcut să fii alături de peste 100 de oameni: elevi, părinți, profesori, comunitate pentru a felicita pe acei elevi care performează obținând premii la olimpiadele școlare. Într-o atmosferă plăcută, pe alocuri solemnă, cu muzică foarte bună, în data de 25.05.2022, am trait acest sentiment plăcut.
Mulțumim elevilor care au studiat, s-au pregătit, au participat și au obținut premii și mențiuni la olimpiadele școlare din acest an. Bravo!
Mulțumiri profesorilor care stau în spatele elevilor, îndrumându-i, cu dăruire,  zi de zi.
Mulțumim părinților care ne susțin și care au încredere în această școală!
Mulțumim invitaților care au fost cu noi la acest frumos eveniment, trupei “FreeLand” pentru muzică și atmosfera creată și organizatorilor acestui eveniment!
Tot mai sus, Eliade!

activitățiltmeliade

In 23.05.2022 a avut loc inaugurarea Bibliotecii Franceze “Albert Camus” la Liceul Teoretic “Mircea Eliade” Lupeni.
Mulțumim BMF Bibliothèques Médiathèques Francophones pentru donație, lui Marc Melguen PDG Lions Clubs District 103 Sud-Vest Franța, inițiator proiect Biblioteque Mediateque Francaise; Martine Melguen Lions Club Bordeaux Mondial, responsabil Biblioteque Mediateque Francaise; Melodie Melguen; lui Cosmin Kiss, președinte Zona 4 Vest la Lions Clubs District 124 Romania – inițiatorul proiectului; președintelui Club Lions “Via Regis” Petroșani, Aurelian Nicola; Oanei Rotea, care ne-au onorat cu prezența la acest eveniment.
Mulțumim dnelor bibliotecare, Clubului LEO “Via Regis” Lupeni, elevilor și dnei prof. Corina Chelaru, care au organizat evenimentul.

activitățiltmeliade

"Eliade", din nou, la înălțime.
17 mai 2022 - Târgul de oferte educaționale ”Pași spre o carieră de succes”.
Mulțumim organizatorilor! Bravo  elevilor care au prezentat oferta educațională  de la "Eliade" și profesorilor care au coordonat proiectul!

activitățiltmeliade

9.04. 2022 - activități în cadrul parteneriatului educațional
"9 Mai-Ziua Europei este și ziua ta".
Felicitări echipei de organizare! Bravo tuturor elevilor participanți!

activitățiltmeliade

In 9 Mai se desfășoară activitățile din cadrul parteneriatului educațional

9 Mai, Ziua Europei - este și ziua ta!

PARTENERI ÎN PROIECT
·  Primăria Municipiului Lupeni
·   Liceul Teoretic MIRCEA ELIADE  Lupeni
Școala Gimnazială nr. 1
Școala Gimnazială nr. 2
·  Liceul Tehnologic Lupeni
·  Școala Gimnazială nr. 3 Lupeni
·  Consilul Școlar al Elevilor LTMEL

Mult succes!

activitățiltmeliade

Pași spre succes

In 13.04.2022  a avut loc la Liceul Teoretic Mircea Eliade Lupeni activitatea "Pași spre succes",  în care au fost felicitați elevii care ne vor reprezenta în acest an școlar la Olimpiadele școlare, faza națională, precum și profesorii care au pregătit acești elevi.
Bravo tuturor elevilor care au participat în acest an la olimpiade și concursuri, le mulțumim lor și profesorilor care i-au pregătit pentru munca depusă.

Felicitări elevilor care s-au calificat la faza națională și profesorilor lor! Suntem mândri de voi. Succes la faza națională și la concursurile viitoare!


activitățiltmeliade


9.04.2022_PRIETENII UNUI MEDIU SĂNĂTOS_ecologizare-voluntariat

În data de 9 aprilie 2022 la școlile Liceului Teoretic Mircea Eliade Lupeni a avut loc activitatea de ecologizare "Prietenii unui mediu sănătos" în cadrul unui proiect județean de protejarea mediului. Mulțumim elevilor și cadrelor didactice de la Școala Gimnazială nr.1,  Școala Gimnazială nr.2 și liceu implicate în desfășurarea proiectului. Mulțumim voluntarilor Lions și LEO pentru sprijin!


Manifestările
cultural-științifice
Mircea Eliade
8 Aprilie 2022

activitățiltmeliadeÎn zilele de 18 și 21 martie La Liceul Teoretic "Mircea Eliade" Lupeni  s-au desfășurat activități dedicate Zilei Internaționale a Francofoniei. Felicitări elevilor implicați, dnelor profesoare de limba franceză, care au coordonat activitățile. Mulțumim invitaților care ne-au onorat cu prezența!

activitățiltmeliade

În data de 12.03.2022 la Liceul Teoretic "Mircea Eliade" Lupeni
s-a desfășurat faza județeană a Olimpiadei de Astronomie și Astrofizică.
Felicitări tuturor elevilor și profesorilor implicați!

activitățiltmeliade

ZIUA LECTURII
la Liceul Teoretic "Mircea Eliade"

La Liceul Teoretic "Mircea Eliade", la toate nivelurile de învățământ: preșcolar, primar, gimnazial și liceal s-au desfășurat activități dedicate Zilei naționale a lecturii (15 februarie). Felicitări tuturor copiilor, elevilor, doamnelor bibliotecare și cadrelor didactice implicate!

activitățiltmeliade


Limba și literatura română
elevii  primesc (la înscriere) suport de curs cu materialele necesare pentru abordarea întrebărilor


MULT SUCCES PARTICIPANȚILOR!
Geografia României
manual digital pentru clasa a VIII-a: caracteristici fizico-geografice, harta administrativă
https://manuale.edu.ro/manuale/Clasa%20a%20VIII-a/Geografie/RURJVFVSQSBESURBQ1RJ/
https://catalog.manualedigitaleart.ro/art-g8/v1/index.html#book/0-help

1.     Principalele forme de relief în România
2.     Considerente generale despre clima României
3.     Râuri în România care traversează orașe importante
4.     Lacuri în România
5.     Cascade celebre în România
6.     Vecinii României
7.     Munți vulcanici
8.     Județe și reședințe de județ

Proiect educațional
România de 10
11.02.2022

Regulamentul Concursului  “România de 10
 
·       Concursul  este destinat elevilor din clasele a V-a – a XII-a de la unitățile școlare din municipiul Lupeni.
·       Concursul se va desfășura în perioada ianuarie-februarie 2022.
·       Fiecare unitate gimnazială și liceală  va înscrie în concurs echipe  formate din câte 3 membri.
·       Concursul se va desășura pe două secțiuni: gimnaziu și liceu;
·       Concursul se va desășura în mai multe etape;
·       Înscrierea echipajelor în concurs va fi făcută de C.Ș.E din fiecare școală  până la data de 21 ianuarie 2022.
·       Bibliografia concursului se va elabora de către C.Ș.E. împreună cu profesorii de specialitate.
·       Fiecare echipă va reprezenta o regiune a României prin tragere la sorți;
·       Echipele vor răspunde la întrebări din domeniile propuse;
·       Fiecare echipă va alege, pe rând câte un domeniu și la întrebarea din domeniul respectiv vor răspunde toate echipele.
·       În cazul în care echipajele vor avea același punctaj la sfârșitul unui set de întrebări, vor avea loc probe de baraj.
·       În cazul în care răspunsul unui echipaj nu respectă timpul alocat, acesta va fi penalizat cu 1 punct.
·       Echipajele care vor încerca să fraudeze răspunsurile vor fi descalificate.
·       Seturile de întrebări vor fi alcătuite de profesorii de specialitate din bibliografia dată, fiecare set având un mod diferit de răspuns.
·       Va câștiga concursul echipa cu cele mai multe răspunsuri corecte.Bibliografie
Istoria românilor:
manual de istorie clasa a VIII-a, Unirea Principatelor Române; wikipedia
https://ro.wikipedia.org/wiki/Unirea_Principatelor_Rom%C3%A2ne

1.     Principatele Române și Marile Puteri în secolul al XIX-lea
2.    Tratate, convenții, conferințe din secolul al XIX-lea care privesc Țările Române
3.     Instituții din secolul al XIX-lea
4.     Reforme ale lui  Alexandru Ioan Cuza  (învățământului, legea rurală, etc.)
5.     Unirea Principatelor în context international
6.     Prime instituții după unire: primul guvern, prima universitate, etc
7.     Alte date referitoare la Unirea Principatelor Române de la 1859

activitățiltmeliade

172 ani de la nașterea "Luceafărului poeziei românești"

activitate în 21 ianuarie 2022

La Liceul Teoretic "Mircea Eliade" am sărbătorit 172 ani (15 ianuarie 1850) de la nașterea "Luceafărului poeziei românești".
"Pentru noi, Eminescu nu e numai cel mai mare poet al nostru şi cel mai strălucit geniu pe care l-a zămislit pământul, apele şi cerul românesc. El este, într-un anumit fel, întruparea însăşi a acestui cer şi a acestui pământ, cu toate frumuseţile, durerile şi nădejdile crescute din ele." (Mircea Eliade)

La steaua
Mihai Eminescu

La steaua care-a răsărit
E-o cale-atât de lungă,
Că mii de ani i-au trebuit
Luminii să ne-ajungă.

Poate de mult s-a stins în drum
În depărtări albastre,
Iar raza ei abia acum
Luci vederii noastre,

Icoana stelei ce-a murit
Încet pe cer se suie:
Era pe când nu s-a zărit,
Azi o vedem, şi nu e.

Tot astfel când al nostru dor
Pieri în noapte-adâncă,
Lumina stinsului amor
Ne urmăreşte încă.


activitățiltmeliade

13.12.2021_Ne dorim o școală fără bullying,
activitate coordonată de comitetul antibullying
În cadrul activităților prin care ne dorim să aducem un plus de informație cu privire la  bullying, dorind să creștem responsabilitatea individuală și de grup cu care ne raportăm la acest fenomen, am avut în această săptămână sprijinul Biroului pentru Siguranță Școlară de la  IPJ Hunedora. În plus, elevii au primit informații despre consecințele implicării în comiterea de infracțiuni, despre delincvența juvenilă și despre răspunderea penală a minorilor.
 
Mulțumimiri pentru implicare Comisarului de poliție Fieraru Andrea, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara, Biroul Siguranță Școlară!
 
Suntem împreună în procesul educației tinerilor!!!

activitățiltmeliade

Ne dorim o școală fără bullying!

activitățile lunii decembrie
29 noiembrie 2021 Activități dedicate Zilei Naționale a României
TRĂIEȘTE ROMÂNEȘTE!
Felicitări organizatorilor! Bravo concurenților!
La Mulți Ani, România!

Stop diabet_15.11.2021_Activitate  pentru prevenirea diabetului
Parteneri: Lions Club "Via Regis" Petroșani
LEO Club "Via Regis" Lupeni
8 noiembrie 2021: Afișe pentru Pace
Expoziție de desene
Tema: WE ARE ALL CONNECTED
Parteneri: LEO Club "Via Regis"  Lupeni,  Lions Club "Via Regis" Petroșani
15 octombrie - Ziua Bastonului Alb
Activitate dedicată conștientientizării nevoilor persoanelor nevăzătoare, desfășurată de Clubul LEO VVia Regis la Liceul Teoretic Mircea Eliade Lupeni
04.10.2021, Activitate a claselor a XII-a împreună cu jandarmii montani Lupeni
COMPANY
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.
CONTACTS
+00 012 345 678
example@example.com
Înapoi la cuprins